Saturday, June 12, 2010

Lagenda Budak Setan



poster-lagenda-budak-setan

Dari novel diadaptasi ke filem memang we cant expect 100% citer tu akan sama dari dalam buku. Saya Baca novel Lagenda Budak Setan ketika umur 13 tahun..wahhh citer die memang sangat best and touching habis..Kasyah memang setan habis!

Bile novel jadi filem, walaupun expectation tak tinggi tapi janganla menyimpang jauh sangat dari citer sebenar. Apa salahnya buat citer ni dari satu zaman ke satu zaman macam citer Twillight or Fantastic Four. Jangan la cube masukkan sume dalam satu filem sebab jadi macam mengarut lah pulak.

So i watched this movie with my sister ( die dah tgk 2 kali ok!) I was so mesmerize dengan
Lisa Surihani- Die berlakon almost perfect! (walaupun pelat 'R' : ) ) pastu pastu die sangat la cantik, adorable dalam citer ni! Fuh! first time jugak tengok die berlakon penuh emosi sebelum ni watak dia dlm drama atau filem x seberat watak Ayu! ohh tidak dilupakan

"my sister-Fazura" sgt HOT ! harap-harap dalam sekuel Lagenda Budak Setan muka dia dari awal sampai akhir citer pun I dont Mind...oh rambut die jugak sgt cantik, die jugak sgt natural!! (yg lain jgn jeles i puji die lelebih)

Farid Kamil : Kalau nak suh Pierre Andre ambik watak ni pun x sesuai gak sbb x nmpak "setan" die tu Fizz Fairuz pun x leh sbb dah di cap mamat baik sebab watak die dalam Nur Kasih. Eh! tapi kalau Remy Ishak? pun x leh..Farid Kamil dah ok tapi please la bg muka licin skit so Oily..heh.

Menangis jugak la saya masa tengok citer ni. Basah hujung tudung lap air mata. Tapi lagu best laaa, ingatkan orang malaysia yang buat lagu tu..nak bangga jap la sebab sedap sangat! sekali search kat internet...Indon rupenye..padanlaa sedap sgt! ahahahah..

Overall citer ni OK-OK sahaja..Tapi lari 'sedikit' dari citer melayu tipikal ( u guys know what i mean kan?) tapi sangat touching sbb masa tengok citer ni air mata jatuh sendiri OK bkn buat2 masa part Kasyah letak baby girl die sebelah mayat Ayu tu memang x tahan dah sedu-sedan kat situ gak..sekian ( smbung nanges)

P/s: Cik tunang marah saya gi tgk dulu tak tunggu die..ahaha..i beli VCD untuk you ok ; )




2 comments:

Cik tunang Noor said...

kawen lambat lg lorrrr...hehehe

saya bibah said...

nazi xsedih pun tgok.marah sgt sbb jln cite mcm kelam kabut n cliche sgt.tp farid kamil n lisa surihani memang bess!