Tuesday, June 30, 2009

Dan Bile Tension Pun Tibe :-)

Kalau saya tension shopping adalah terapi terbaik untuk saya, but since gaji belum masuk and tetibe je saya tension so xboleh la nak shopping kan..and and kene jugak cari sumthing untuk hilangkan tension. I went to bookshop and then I saw this and bought it! dangggggg

Origami paper.

Saya mmg x de bakat dlm bidang seni melukis atau kreatif nih, tapi bakat dlm bidang nyanyian dan berlakon mmg dah terserlah dah! ahahahah. Tapi saya nak cube jugak origami nih mana tau dlm usia 23 tahun nih ada bakat lagipun ape sangat la origami nih kan lipat sana lipat sini jadilah...haaaaa itu first perception saya lar..sbb:

1) Die gune paper cute-cute je and kecik je..so sure la x susah nak mengonyok membentuk



2) Pehtu cara-cara nak lipat pun ade...aisehh mmg senang la nih

So saya dan adik-adik dengan gegehgigih membuat origami masing-masing. Memperkenalkan Cik Syuha a.k.a Nyoya Mansuroppssss... dengan origami bunga tulip nye

Pose Dulu




Gigihnyeee..ngeee


Then my lil bro juge dtg utk join..hurmm let see ape die buat









Let see ape yang diaorang berjaya hasilkan setelah lebih sejam menyepahkan bilik saya bagai medan perang robot-robot Trnsformers..lihatlah dunia ape yg mereka dapat hasilkan..

Cik Syuha a.k.a Nyoya Mansurr & Bunga tulipnyee


Asyraf a.k.a Baby Besar dan burung nyee

Dan lastly..hasil tangan orang buta seni dan dengan emosi penuh tension...ni lah rupe origami cik cutie pie lulabi :-)


Spesis: Naga Tasik Chini (muahahahahaa)

Conclusion: Mmg x de bakat seni..nuff said! ahaks..


sEKian Repekan,


2 comments:

haifaarah said...

hahahaah..naga tasik chini tu..serupa kapal terbang kertas yg nk menemui ajalnya je. adik gue yg kecik tu pun reti buat..citt..ahhaahah.

Cutie Pie Lulabi said...

hahahha..ape leh buat tangan keras arr..xde tangan seni langsung..owh ye spesis asal yang daia nak buat is mentadak..ahaks.