Saturday, March 6, 2010

Jalan-Jalan Jumpa Bakal Mertua : )

Hello Readers,

Good Day to all of you.. : ) . So this time around saya nak share my experience ketika pergi melawat my future parents in law dekat Melaka. Kebetulan cuti raya cina so kami decide untuk pergi ke Melaka, rancangan asal nak tido sana..tapi my mom dah warning "x de xde balik balik, x manis" itu kate nye...mana leh lawan ckp mak boss ; )

So tolak pagi-pagi menaiki Cik Suria saya (first time bwk suria jln jauh). Dah half way nak smpai Melaka baru bagitau mama (waaa dah panggil mama..heheh)...mak die dah pesan "Bfast kat umah je ye"..sampai-sampai waaa byknyeee lauk...

Menu Pagi tu je :
Nasi Lemak
Telur rebus, Telur Goreng
Ayam Goreng, sambal tumis udang
Sambal Tumis Udang, Sayur kangkung..
ehem ehem Cik Cutie tanpa segan silu bertambah nasi 2 kali ye...ehhehe..cik tunang yang tgk siap leh sound
"Ish x malu nye"
Tapi mak die sayang saya kata "Eh x pe la"...seee

Ok so pas mkn ingat nak kene siap sedia tunjuk bakat memasak makan tengahari la kot..berdebar gak dalam hati kang disuruh siang ikan camne? ish..suruh goreng ayam camne? ish bkn la x reti nak buat keje dapur langsung..takat jadi assistant buat sambal belacan boleh la..kalau masak memang x dapat sijil HALAL untuk dimakan lagi..ahahahhaha

Eh tapi bakal mak mertua saya ni sporting die suh anak die bawak saya ronda-ronda Melaka..aha..best best...lagipun mak die ada kedai runcit yang perlu dijaga..jadi die suh kami jalan2 ehehhehe..

Maka Cik tunang membawa Cik Cutie pergi ke Bandar Melaka..naik Taming Sari..Naik Beca..Naik Ferry..ish best la..cam gi Honeymoon plak..

Menara Taming Sari


The View...love the sea view

us

A'Famosa


Naik Beca..yeay..gambar ni pakcik beca tlg amek..ahaha





Naik Ferry...yeay..
Tengahari mak die call panggil balik..suh makan (baik kan)..along die masak..perghhh sedap..pas mkn bleh lak mak die suh tido..rehat katanye..mata mmg dah ngantuk..asalnye malu-malu hanjing saya nak tido..ckp x pe x pe..skali Cik tunang dah belasah tido kat ruang tamu along suh saya tido bilik depan..hati berbelah bagi nih..ish x kan nak tido..last tido gak..bile bangun dah maghrib, ada dekat sejam jugak tido..pasang aircond lak tu patut sedap..

Pas mandi and solat kami bertolak balik ke KL...smbm tu singgah kedai mak ayah die jap beli air..x ambik free yer kene bayar jugak...ahahhahahah..Kul 11 baru smpai KL..penat nyeee..tapi..ish..sgt sgt happy..syukur sgt sbb sume org sangat sangat baik pada saya..menerima saya yang x pandai masak seadanya..kekekeke..Thank You semua terutamanya Cik tunang yang sudi bwk Cik cutie jalan-jalan..

P/S: Bile u nak bwk saya mkn kuey teow sup kat TENKERANG tu?eh.. betul ke nama tempat tu?


2 comments:

saya bibah said...

huhu..aku mengidam nak jalan2 naik beca yang berlampu2..kene masuk wishlist ni~~

Farah and Fazli said...

sup tengkera da.... mmg kaw!!!! wahhhhhhhh rinduuuuuuuuuuu wooooo!!!