Tuesday, March 16, 2010

Mari Ber-DETOX..

Haluuuuu..ok kembali bersiaran..asyik on and off je, sorry la kengkawan ye..aterr teman lagi ke-busy-an melanda..

Hari ni citer pasal detox. Alkisahnye berat badan saya semakin meningkat naik di persada penimbang umah..kalau last year berat cuma 57 kg semenjak hati kembang semangkuk ni badan pun mengikut kembang mangkuk tu..ahaks *ape aku merepek tah* plus muka pun makin byk jerawat part tu paling saya tak tahan tu...

Jadi saya telah bertekad..

* Saya Nak gi Facial setiap bulan
* Nak kurus x nak makan byk
* Minum air kosong banyak
And sebelum nak memulakan itu sume My beloved cousin nasihat suruh detox kan dulu ambik AMWAY nye detox tapi...haishh..masalah...dalam bentuk tablet plak..

Fakta yang anda perlu tahu:
"Cik cutie tidak boleh menelan ubat, ape2 benda dlm bentuk tablet mmg minah ni x boleh telan"


Jadi alternatif nya ialah JUVANEX!!!! (saya boleh minum ape aje tapi bukan telan)


Tujuan untuk minum detox ni ialah untuk membuang semua toksin dalam badan and at the same time boleh turunkan berat badan..biasalah setiap benda yang dimakan ada kesan sampingan kan..dalam manual juvanex ni ada tulis once dah makan juvanex untuk 7 days program ni kita akan selalu ke toilet..mual lah bla bla bla..tapi bile saya makan x de plak kesan2 yang ketara cume setiap hari pasti akan ke toilet.. : )

So far dah habes makan juvanex ni berat badan cuma turun 1 KG..mana x nye dalam manual die dah bagi menu untuk 7 hari tapi x boleh la nak ikut mana taknya diet die suh makan buah, brown rice, sayur..adehhh..ok la 1 KG ahahahha

Oh ye kalau korang nak beli juvanex ni gi survey dulu harga die. So Far sebelum beli saya survey kat dua tempat:

Watson : RM139.00

Guardian: RM 159.00

Naseb buat comparison dulu kalau x burn duit aku! Ohh taste air ni? rasa lemon..


Bile minum air ni saya akn bygkan arr..cam kalau abeskan kire cam masuk fear factor la..ahahha
konon2 cam saya minum air kaki lipas, udang mentah, sotong busuk ahahhaha..bile abes jelir lidah..yeeehaaa..ahahahaha..rasa die ok..bleh la..ehehhehe.
So skang dah abes minum Juvanex saya teruskan ngan diet sendiri la..target nak turun sampai 50 kg...adoi ssh tul nak turunkan berat badan kat office kengkawan giler minum HERBALIFE. hari2 bwk botol air besar cam org keje bajak tanah..ehehehe..tapi takut plak side effect die..and then mahal sgt..nak kahwin kene simpan duit maaa..
Xpe x pe cik cutie pelan-pelan kayuh..

5 comments:

saya bibah said...

aku pun nak kurus gak...jum diet same2

Cutie Pie Lulabi said...

jom jom..saya mmg tgh giat diet ni..huhuhu

saya bibah said...

ko diet kos tingii nii

Cutie Pie Lulabi said...

mana ada..juvanex ni minum 7 hari je..pastu x yah minum dah..

Farah and Fazli said...

kuihkuihkuih... amik ko... telannnnnnnnnnn... ahahha...