Wednesday, December 10, 2008

Amazing Race Lumut

Dlm kenderaan rasmi peserta Amazing Race Lumut..ahahaa





Hello people..sorry for the late update..i was totally busy with events, class, assignment and other few things..ok disebabkan dah lama tak update saya ada byk cerite untuk diketengahkan, diketepikan, dan diceritakan..ok first story..on 22 Nov 08 me and my family plus our relatives went to Lumut, Perak. The main purpose is to visit tempat yang family saya akan adakan family day somwhere in June next year..jadi total family yg pergi are 4 including our family. We stayed at damai laut, ni kali ke-2 saya gi sana..tempat die mmg best..jauh ke pedalaman..so kalau sape2 nak gi sana better prepare makanan byk2..





sebelum ke Damai Laut saya dan family singgah dulu kat Teluk Intan, yeay..finally dapat gi menara condong Teluk Intan. Tak dapat gi yg kat Itali kat Teluk Intan pun ok..saya rasa ni kali pertama saya gi Teluk Intan atau dahulunye dikenali sebagai Teluk Anson ape yg saya boleh katakan Teluk Intan ni Old School..tenang je..oh ye lagi satu harga barang kat kat sini juge murahhhh cam Listerine kal KL RM7.90 tapi kat sini Rm7.20 je..hehehehhee

Lepas mkn tghari kami bertolak untuk ke Lumut. Perjalanan dari teluk Intan ke situ cume dlm setengah jew..jadi saya pun malas nak citer byk..aktiviti kat hotel biasa la...untuk org yg ALLERGIC camera cam saya ape lagi tangkap gambar la..ahahahah..



Fashionista beraksi..ahaks..sweater pink dari himpunan musim luruh 08 Channel..ahaha


Lepak di tepi pantai smbil mkn jajan..smbil tu buat fotografi Malaysia Next Top MOdel

Berada di sana selama 3 hari 2 mlm..mmg best, actually ada byk lagi gambar tapi maleh nak edit kalau korang nak tgk add la saya di Facebook k..Oh ye sebelah mlmnye plak kami pergi berkaraoke..di Iguana Bar..perghh mantap siot suara kami..saya nyani lagu Azharina ape tah tajuk lupee..tempat karaoke die open so hentam je la..sume hadirin yg dtg tersipu-sipu je dgr suara saya yang lemau-lemau basah ni ahahahaha..itu je la percutian saya kali ni..oh ye saya telah bereksperimen dgn kamera Lumix x seberapa saya tu ke atas anak makcik saya Ariq Danish..ni lah hasilnye..

5 comments:

haifaarah said...

cite yg padat n menarik..yg x menariknyee..souvenier utk i xde pungg...sadis btull...

Ainul Nadiah Shamsir said...

Next year ned gi jakarta-bandung. Shopping!!

Cutie Pie Lulabi said...

ok..jgn lupe beli 'ape-ape' k..ahahaha..take care!

Ainul Nadiah Shamsir said...

bile tgk gambo hang kat menara teluk intan tu, teringat mase kecik2. slalu mkn gado2 kt area situ. bile dah pindah johor, dah xdpt lg rase gado2. :(

Muhammad Hermi said...

ha ah, igt tau ned, bli ole2 tuk ktorg.. hehee..