Friday, November 21, 2008

cerite-cerite menarik perkahwinan

Hello everybody,



Lately ni byk betul majlis menyambut hari bahagia di kalangan keluarga saya dan rakan2 keluarga saya..dari majlis merisik, bertunang, kenduri kahwin dan cukur jambul. Bln ni saje 3 wedding yang saya dan family terime, bulan 12 ada 3 majlis pertunangan cousin2 saya ha..lagi satu next week ada plak hamba allah ni buat birthday party untuk adik die dgrnye besar-besaran ahahahaha ;p..adehhh byk kan..macm x nak pergi jee.. bkn sbb jealous ye tapi saya malas nak bersiap-siap..baik duk umah tengok DVD tapi bile saya ckp camtu kat mak saya mak saya akan kate "buatlah x nak pergi majlis org..esok awk kahwin sape pun tak nak datang" adesss..berdesing telinge dengar ayat tu..jadi dengan hati yang berat saya pun ikut la aje..

Bercakap pasal majlis kahwin ni, ada la story mory and da glory in da hot morning sket..saya kan suka tgk NONA..bukan nak tgk sangat pun saya cuma nak tengok segmen perkahwinan aje..every week segmen ni akan tunjukkan hari bahagia dari artis, kerabat smpai la org biasa tapi mostly yang die tunjuk sume majlis gah2 belaka..takat buat kat umah x denye masuk dalam tu..tapi saya suka pasal segmen tu sbb die sweettt muetttt ye la bila start kan pengacara tu ckp camni

"Majlis pernikahan antara Mohd Saiful Bin Tan Sri Saad bersama pasangannyee Farah Aliya Bt Dato Fahmi diadakan di villa pengantin pompuan di Jln Damasara Damai (umah x nak kalah punyee)"pastu pastu pengantin perempuan anggun memakai busana ciptaan Rizalman (adess 10 kali saya tgk kat tv dekat2 x hanggun pun itu pengantin pompuan tipuu tipuu)"

Mmg la sweet tgk akad nikahnye, cantik decorationnyee..tapi agak2 laa kalau nak up kan pengantin tu pun..ahahahaha..lagi satu saya selalu tertipu tgk time akad nikah pakai tudung skali bile bersanding..ait..ikut trend rupenyeee..ehehehehe..ha ha sambung..pastu majlis sure koman2 kat Hotel Golden of Palace Horses kan x pun Dewan Felda Perdana kan takkan la nak buat kat Dewan Serba Guna Ahmad Jantan plak kan atau Kg Pinang Sebatang kan..
haaaa..bile dah buat kat hotel rekaan pelamin and decoration sah2 Pak Abu x main laa butik pengantin Anesa ke Butik kat PKNS kan...sume mesti gah..ahahaha..lagi satu NONA akan temuramah pasangan merpati dua sejoli ni kan soklan selalu camni

NONA: Ape yg buat anda tertarik pada pasangan anda?
pengantin pompuan: die baik, caring, understanding bla bla bla (sume wangii ok)
pengantin lelaki : she's sweet, caring, pandai ambil hati saya
NONA: Honeymoon kat mana?
pengantin: Maldives (x kan honeymoon melawat rumah sedara mara kan..ahahaha)
tapi tapi tapi kan saya pun berangan-angan majlis kahwin saya dapat liputan camtu..hahahahhaha tapi kalau wartawan tanye soklan cam di atas saya akn jawab camni

wartawan: Ape yg buat anda tertarik pada pasangan anda?
saya: (saya akn jwb dulu tau smbil menarik mic..hahaha) aaaaaaaa..saya tertarik kat die sbb..hurmm..mcm pasangan lain ckp sbb baik, caring..tapi kalau tanye saya, saya rasa dah mmg takdir kami akn tertarik pada each other..kata cinta tu butaaa kan..(pastu wartawan tu sah gelak cam kak Punti)
wartawan:bulan madu kat mana?
saya: x pasti laaa..duit dah habis buat majlis..tunggu tajaan dari sape2 yg nak menaja laa kalau x dok umah bukak hantaran dan hadiah kahwin laaa

Bile suke sumenyee wangi kan..dialah baik die lah caring..tapi bile dah x sehaluan macam2 hal..haihh mintak simpang la kan..hutang majlis kahwin pun blum habis dah bercerai berai..ish ish ish..saya ni cam org lain nak majlis yang best2..ye la nak sume orang enjoy big day kite..tapi kalau x dapat pun sederhana pun ok..yang penting kap ba rob kap ta aliff nun..

p/s: artikel di atas hanya utk hiburan je x de kene mengena sama ada yg hidup atau mati jadi pada anak2 datuk atau tan sri jgn marah saya lak..tau korang mmg anak datuk nak buat camne kan..dah tu nama blakang korang..ehehe.

3 comments:

haifaarah said...

hahahahaaa..jwpn awk sebagai pengantin tu nnti..mmg statment brani mati. yg x than tu...cam redha dan pasrah je ngan jodoh yg diberi tu. hhhaahahaa..

Ainul Nadiah Shamsir said...

mcm siut punye entri. lawak!!! lawak gile!!

Muhammad Hermi said...

btul2, wat pe la nak megah2 sgt, ckup la sekadar yg termampu, btul x wak.. x yah mahal2, hantaran 30 ribu pon da kire ok ape, kan3.. hahaha.. nnt honeymoon kite g pantai dalam k, bujet da lari la wat majlis.. hahaha.. ok ape kat si2 ade pasar mlm best.. nwy thx syg, u r so sweet.. n i know we r meant 4 each other.. acewah.. geli r jiwang2 nih.. keep it loud, rock 4 live!!!