Monday, November 17, 2008

Brandy VS Me, sape lagi genius..?

VS



This morning, during breakfast as usual saya mesti bace paper..and I saw this article " Dikesan Genius sejak Berusia 2 Tahun". I was soo impress with this little gurl..ape yg buat saya impress dengan die is she can read at the age two and and and she even have read the Lord Of the Ring Novel at the age 3 years old!! owesome..aku nak habiskan satu buku Harry Porter pun payah!! huhuhu..Dasyat arr dak ni...

All through this year byk kisah budak2 genius yg kite dgr..duluu masa saya darjah 5 saya tgk tv and tengok berita pasal Sufiah Yusoof yang dapat masuk Oxford University at age 12..even sume adik2 die genius..katenye bapak die ada formula..huhu..ape agaknye formula nye? apsal ayah saya x de formula tu? so masa saya masuk darjah 6 saya study tul2 utk dapat 5 A ngan harapan saya pun bleh jadi cam Sufiah tu..tapi bile result UPSR kuar saya x dapat 5A yg ada cume 2A....jadi start dari situ saya tau saya x leh jadi se'genius' Sufiah sbb ayah saya x de formula yg bapak sufiah ada, jadi saya belajar untuk terime kekurangan saya itu..hehehe

Dlm artikel tu ade kata Brandy yg genius ni selalu tanye soklan yg 'tak tercapai dek akal' pada mak die..seperti "betulke dinasour x de tempurung lutut?"..I still remembered masa kecik2 dulu adik saya selalu tanye soklan pelik lebey kurang camtu gak la kat mak saya tapi mak saya selalu ckp " adik cube jgn tanye soklan bodoh" antara soklan2 genius yg adik saya tanye "ibu bulan tu jauh die baper KM?" and " Dinasour masa zaman ibu ada lagi x?" selepas saya bace artikel ni saya caye adik saya ni genius!hehehe..

Below saya list kan perbezaan saya ngan Brandy si Genius..
  • Brandy able to read at age 2 tapi ibu saya kata saya boleh membaca masa umur 6 tahun..4 tahun beza tuuu
  • Brandy telah membaca buku novel Lord of the Ring pada usia 3 tahun tapi saya hanya bace novel2 penyiasatan Eric Clapton dan Fajar Bakti dan Tingkatan 1-5 di sekolah seri melor itupun masa berumur 10 tahun sebelum2 tu saya bace majalah URTV, HAI, MANGGA( Kolum kegemaran Member Indon Mangga ahahaha)
cukup la dua perbezaan...byk sungguh jurang antara kami berdua..ahaks! x sanggup dah..

Tapi x pe lah..walaupun saya x dilahirkan sebagai genius saya tetap bersyukur sebab kehidupan saya x la ada cacat cela..saya masih boleh berfikir dgn rasional dan kadangkala hasil kerja saya ada gak yg di beri pujian..tapi x pe..kalau saya x genius siapa tau saya akan lahirkan anak yang genius plak...ahak2..kalau camtu saya perlu sukat sel2 dan gen2 bakal suami saya supaya bleh la dapat anak genius..ahahahahha...camtu saya nak kene cari bakal suami yg genius gak la kan..x pun professor ke, Dr ke, ahahaha..tapi diaorang boringgg..takpe2 nanti kite google cari "Petua Mendapat Anak Genius" hehehehehe

4 comments:

Ainul Nadiah Shamsir said...

ahahahaha!!! Lawak! Siyes lawak!

cutiepielulabi's fren said...

u better bersyukur ok...background MH very da genius ok...wlupun his so so...but...background tu penting ok..hehe. plus rich lgi..hehe. dilee r dak nie. leh bezakan awk ngan brandy nie lak.hehe

fatin said...

wei aku nak ketawa la baca artikel ni... hahaha really made my day...

btw,
Quote: ... novel2 penyiasatan Eric Clapton...

tu ENID BLYTON ke eric clapton? hehehe

Muhammad Hermi said...

so so je ek, oOoOOooOooOoo.. geget kang.. thee =p .. background sy bese2 jela wak, kaye sume 2 pon bkn dtg dr sy, tp dr Allah s.w.t wak, ahaks.. xde la, 2 sume family sy, sy x de ape2 pon, hny berharapkan muke yg tampan lg kacak nak mampos, muahahahahah.. hurm, klu awk dgn sy, awk dpt hati sy jer, harta kite cr together2 k syg.. luv ya