Monday, March 2, 2009

Exams, Wedding and The Reunion.

Hello Readers,

Sorry for the late update..hujung bulan Feb hari tu saya sgt busy dengan final exam utk sem 2 dan sekarang baru ada time untuk update blog tu pun lepas ada benda menarik yang nak dikongsikan. ;-)
First citer pasal exam hari tu. So far sume ok, tapi rasanye exam kali ni agak mencabar..mana tak ngan carry marks utk assignment sume cam hampeh punca sikap main2 dlm sem 2 ni..ambik mudah semua benda so bila result keluar nanti terime je lah..sgt2 menyesal sekarang. Next time kene mencontohi Cik Haifaarah kite yang rasanye x pernah ada sifat malas atau bertanggunh when it comes to study. Kawan yang berumahtangga pun boleh uruskan study ngan baik ni plak aku yg sah2 bujang..urus diri sendiri pun x lepas haihhh....
Citer pasal kahwin, last saturday saya attend wedding kawan sekolah rendah saya. hurmm..sukar nak digambarkan dengan kata-kata. Saya sangat-sangat excited utk menghadiri wedding tu sbb kat sana kawan-kawan sekolah rendah dan menengah saya akan ada. so cam berdebar nak gi first date la kan..ye la after 10 years tak jumpe sure byk benda yang dah change and nak diceritakan..(huihh..nak menaip ni pun berdebar-debar...hahaha)

Pengantin Hari tu: Hafeez&Aishah (gue bkn org ketiga yer..heheh)

Yang berkahwin pada 28 Feb aritu ialah kawan saya yang bernama Mohd hafiz bin Rahman..dgn Aishah..dua-dua pengantin ni kawan satu sekolah..tapi saya cume kenal yang lelaki je sbb lepas habis form 1 saya dah pindah ke puchong..masa nak serahkan hadiah kat meja reception tu ada la gambar diaorang berdua masa kat sekolah dulu..shooo sweettttttt..hafiz ni dulu sgt la nakal..tak sangka akhirnya die bertemu jodoh cun lak tu wife die..so masa naik kat pelamin nak tangkap gambar ngan die die sempat lagi mengusik "ingat kite x dayah? kekasih lama"..hahahaha..(nasib wife die x dgr)..tapi die bknlah kekasih lama pun...hahaha

Faizil & me : kami rajen gaduh dulu

Bile jumpe kawan-kawan lama bersembang bagai nak rak la..gambar pun x banyak ambik..tapi saya plg tersentuh bile jumpe kwn lelaki saya ni Mohd Faizil..hahaha..masa sekolah kitaorang selaluuuuu gaduh..dari darjah 6 sampai form 1 kitaorang satu class..pernah jugak la bakul smpah class berada kat kepala die gara2 mengejek nama bapak..bile jumpe ari tu rasa cam "ya allah malu nye akuuuuu" hahahaha..

The Reunion: dari kiri: shah al hafiz, me, haliza, faizil
Then I met Shah-Al Hafiz (sume kwn saya mmg ramai lelaki dolu).mamat ni mmg sangat nakal kat sekolah dulu..walaupun ketinggian cume kat pinggang saya that time tapi masih mampu menarik tudung saya. Tapi nama die terus saya ingati walaupun dah berpindah sbb hurmm sbb saya bercadang nak letak nama die kat anak saya..hahahha..nama tu best tapi harap anak saya tak nakal cam die..ahahahaha..owh ye shah al-hafiz akan berkahwin ngan orang Kulim 21 Mac ni.


Haliza & me: Die selalu rajin tunggu saya naik bus INTRAKOTA time sekolah dulu

Then jumpe Haliza..die je kawan perempuan yang datang that nite. so die yang banyak ingatkan saya balik ni sape tu sape..sbb bile dah besar muka sume lain..yang pendek sudah menjadi sgt tinggi. yang x hensem dulu sudah berubah menjadi sgt la hensem..hahahaa..
Happy sangat2 dapat jumpe semua orang penting yang pernah hadir ketika zaman kecil saya..sukar nak digambarkan camne..saya tau mungkin pada orang lain biasa je..tapi saya mmg sentimental sket..bile jumpe sume orang yang saya kenal mlm tu otak saya bekerja sgt keras utk ingat sume memori time kat sekolah dulu. Mlm tu jugak saya rasa cam esok saya akan mati and mlm ni tuhan bagi peluang kat saya jumpa sume orang yang yang saya pernah kenal dulu..ohh sgt complicated kan saya..tapi saya sangat hargai sume momen-momen ni..

Tapi yang x bleh blah, bile menghadiri perkahwinan kawan ni ialah balik tu saya meroyan..hahaha..bile citer kat ibu pasal wedding tu ibu bagi balik "sume kawan awk dah kahwin, awk je x kahwin2"..huishh ayat yang sungguh menghiris telinga..hahahaha..so 21 Mac ni akan berjumpe lagi ngan kawan-kawan utk majlis Shah Al Hafiz..wuhuuuu..enjoys gambar-gambar lain..

Byk sgt kamera yang ingin menangkap gambar ku that nite tak tau nak tgk mana..ahahaha


Haliza dan Bf nye mengambil berkat..eehehehe

Ni hanif ex calassmate saya masa form 1.

Credit utk minah dua ekor ni yang sudi teman saya that nite.

Lagi satu walaupun makanan sedap mlm tu saya mkn sket je..sbb syok and berdebar kan..bile balik umah laparrr..huhuhuhu..tapi x pe bagus tuk badan yang nak kurus ni..hehehehehe..

5 comments:

saya bibah said...

nape nmpak cam tembam nii???

n.a.n.a said...

dayah..dayah..

Cutie Pie Lulabi said...

ye la kak org mmg dah gumuk sket..
tgh tunggu SlimWorld lama org jadi Duta die utk kurangkan 5 kg di bahagian perut..ahahahaha

haifaarah said...

daia demuk...hehe...tpi cute cgtt..hehe. *teruskan ketembaman anda k..*

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

anda di taggg ;-)