Friday, April 17, 2009

Ada Apa Dengan Surat-surat Itu...

Haloo halooo...

Macam lama je mengabaikan blog ni..dah bersawang dah. ahaks. Tapi keadaan memaksa laa..byk je benda nak citer tapi macam x sesuai je nak share kat sini. Minggu ni mmg agak tough laa, mana ngan keje, mana ngan masalah peribadi plus ngan masalah dalam negeri..acececeh cam diri ku ini menteri plak. muahahahhaha.

Ok this time nak story pasal surat, secara am nye saya memang suke dapat surat. Surat pertama yang saya terima masa umur 8 tahun, bkn surat cinta yer..hehehe tapi surat dari Vitamin CHAMPS! Hehehe..die bg member card so that bile nak beli vitamin leh dapat harga runtuh atau dlm kate lain diskaun.hehehehe.

Bile dah dewasa ni, surat daalah ketakutan yang amat sangat buat saya, seolah-olah surat tu cam ada antraks la dalam die..tapi ape yang membuatkan saya takut pada surat skang ialah sbb hampir sume surat yang diterime menuntut saya membayar sejumlah wang yer..ater..pandai buat pandai la bayor ye yob! antara surat yang sering bertandang setiap bulan ialah bil handphone yang sejak kebelakangan ni sering melastik ke langit je total nye..tinggi tu..

Tapi lately ni ada surat yang buat saya tersenyum jew..antaranye...


Haa..ni surat paling best..menang, menang..surat dari majalah InTrend pi suruh tuntut..bkn tuntut mayat atau tuntut hutang darah ye tapi die suruh saya g tuntut hadiah! katenye hadiah Loreal Professionel Liss Ultimate bernilai RM112. hehehehe..bile tah nak gi ambik ni sbb kene ambik before 30 April. tgk lah next week.




Ni surat kedua best..walaupun menuntut bayaran tapi x pe la untuk pelaburan masa depan jugak..ni surat dari UUM ater..teman kan study part time..jadual pun dah bagi sekali tebal tul surat ni cam surat tawaran masuk University Oxford! ahahahaha..minggu depan tarikh pendaftaran sem 3 yuran x gi byr lagi..sbb duit pun x masuk lagi..muahahahaha

So far surat x pernah diterima lagi ialah surat Saman (ahaks), surat suh gi mahkamah hehehehe. Surat yang sering nak diterime mestilah surat Love is Cinta dan surat dari Contest Card mesra Real Rewards suh gi amik BMW hhehehehehe..baper tahun dah masuk tak pernah menang..cett!

Ok daaaa...have a nice weekend :-) . Oh ye korang tinggal la komen..kritik ke puji ke..at least saya tau la ada org bace and dapat la meng-improve penulisan saya..soo bleh la sharp kan lagi skill meng-goreng saya dalam exam nanti..ahahahhaa.

6 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahh menang brg2 loreall dr intrends .. congrats ;-)

Cutie Pie Lulabi said...

kak diana: time kasih sis!

saya bibah said...

rajin masuk contest yee

afizaziz said...

surat=bil


haih

haifaarah said...

hahahaaha...lawak btul cite2 goreng awk. jgn kua tajuk sudeh..hehe. hmm,bgi skit ek loreal tu nnti..cam x biase..hehe. mmg lucky la u...

Cutie Pie Lulabi said...

bibabibah: oh saya mmg suke contest, singing contest je x pergi lagi..hehehe

afizaziz: bil yg cam hampeh..mencikk weyh

haifaarah: boleh2 kalau menang dua i bagi u satu..ahahahha..