Wednesday, April 8, 2009

Happy wedding anniversary!!

Hello readers,

Fuh, dah baper hari x buat entry baru. Sorry people. Last week mmg minggu yang agak tough untuk saya. I'm not going to tell about what, sbb korang pun x nak tau..ahahhahaha. Ok back to the story. On 31 March ari tu was my parents wedding anniversary yang ke-24.Yeay. So both my parents sibuk suh saya tempah bunge utk each other..ahaha..sbb office saya je yang ada florist. My mom suruh saya tempah Bunga orkid tapi x de so last minute she decided to find her own florist larh, then my dad plak suh saya tempah hand bouquet for my mom..the conversation dlm YM je as below:


ayah: kakak nanti tempah kan hand bouquet kat florist


Me : ok, nak bunga ape? baper kuntum?


ayah : hurmm..rose merah la, dlm 20 lebih kuntum


Me : 20 lebih kuntum? dekat kad nak tulis ape?


ayah : Happy wedding anniversary yang ke..brape yer? 29 tahun kan?


Me : OMG, 24 la ayah!


ayah : oh ye ke? sudah tukar ke?


Me : aiseh..


ayah: pi tempah cepat pakai duit awk dulu blk ayah byr.


Me : duit sendiri yang lemah ni..hahaha..ok ok..


ayah : x de duit la tu..tau dah


Me: ada ada.. ; )


My dad always like that..lupe sume tarikh penting..so masa 31 March tu bunge2 cinta itu telah selamat smpai kepada ibu saya..ha ni bunge nye..





Siap ada bulu2 tak tahan tu..total roses kat situ 24 kuntum, my mom pun hantar bunge kat my dad, sekali ngan coklat GODIVA..ohh yummy..






So mlm anniversary tu saya ingat sure parents haku ni bawak tempat mkn best2 la..Restoran berputar ke, Plg cikai pun Secret Recipe ke..But last2 end up kat mana tau..ABC..Always Best Choice..Jadilah..ehehehe..mamak pun mamak la..say ingat kalau mamak tu kuar privillege kad sah2 kitaorang punye dah maximum point dah..mamak kat situ pun dah cam ahli keluarga dah (ye ke?) jgn bapak aku berkenan nak jodohkan ngan haku sudah..huhuhu..tettt!!..ok Happy Belated Wedding Anniversary to both my parents. May your love last your lifetime through. i Lovee u both soo much. muax.


*gambar pengantin veteren tidak dapat dipaprkan sbb lupe nak ambik!..ahahaha


4 comments:

haifaarah said...

sweet dilee bunga tu. Wei..nape musim cite psal bulu je skrng nie...tpi xpe...i luv bulu..hahaha.

**bila nk kwin nie daia? xsbr nak smbut anniversary...hahahaa**

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhh sweetttt .. heppi wed aniv .. to parents siti .. santekk la bunga tue .. ;-)

afizaziz said...

happy 24th anniversary

Cutie Pie Lulabi said...

haifaa: ahahaha..ni secara kebetulan je haifaa..bile nak kahwin? ahahaha..u go first gurl..saya dah pasrah..hehehe

kak diana: tq kak diana

afizaziz: owh thank you!