Wednesday, May 13, 2009

Amaran: sediakan tisu sebelum bace! Aku.Nasi Goreng Cina.Linangan Air Mata


Percaya tak sebab sepinggan nasi goreng cina aku menangis di sebuah kedai makan. Hormon sensitif yang melanda menyebabkan tahap sensitif aku mengalahkan orang mengandung. Mungkin aku jadi camni sebab aku berada dalam keadaan tertekan lately ni.

Al-kisahnye begini, aku nak makan nasi goreng cina sgt that day (saturday), so lepas jalan2 kat pasar mlm depan umah tu, aku gi gerai mkn biasa yang family aku selalu makan, mmg nasi goreng cina die sedap. Aku dah order NASI GORENG CINA DUA (satu untuk diriku satu untuk adikku). Last2 yang sampai DUA NASI GORENG BIASA...since kedai die x de org that time aku x nak la suh tukang masak tu buat baru..kang die buat ngan tak ikhlas nasi goreng cina tu tak sedap jugak..

Dah tu rezeki aku makan je la. Aku tau tak baik buat muka ape tah lagi menangis depan rezeki. Byk org kat muka bumi ni x mkn, aku yang makanan depan mata makan je lah..but i cant handle my emotion that time, tak tau nape. So ngan mata berair aku mkn. Suap demi suap dengan linangan air mata. Aku ni mmg drama lar..cam citer batu belah batu bertangkup plak...ahahaha.

So syikin (my sister) heard that aku SOK SEK SOK SEK hidung. die tanye lar "Pedas ke nasi tu kakak?" aku angkat je muke terus nanges laju-laju...adik aku nak kate ape selain "Larrr..awk ni.." pastu gelak kuat-kuat kat aku.

Aiseh childish sungguh aku malam tu.Sampai hari ni aku x makan lagi NASI GORENG CINA yang aku nak sangat tu..ahh biarlah..berdendam sungguh aku ngan abang kedai tu.


8 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

aduhh siannyer awk siti .. kalau kita hangin satu bdn dah .. amik order betul2 la .. jauh apa nasi goreng cina dgn nasi goreng ..iskkkk

haifaarah said...

cite awk leh buat drama bersiri..akasia 60 episode. hahahaha...lawak sehh. aku dah berguling2 dah gelak nie. sebenarnye bukan psal nasi tu sgt pun..dak siti nie nngis..emosi terlebih je aritu...hormon x balance..nasib x meroyan kt dekat kedai mkn tu..hahaha

Cutie Pie Lulabi said...

Kak Diana: Tu la pasal kak..nak marah x smpai hati..udahnye nanges je larh sbb tahankan marah tu kan

Haifaarah:Gue kene makan ubat hormon la camni..ahaha

afizaziz said...

aku,nasik goreng ciina, dan ....

saya bibah said...

x dapek asik goreng cia pun leh nangis yeee..syahdunyeeeee ko.

Cutie Pie Lulabi said...

bibah: ape nak dikateeee :)

schazwany hameed said...

eheh.. i rasa cam comel je.. =)

Farah and Fazli said...

nak wat cene, ABC tak hire org cina ehhehe