Thursday, May 21, 2009

Weekend@Giant

This week memang byk benda nak diciterkan..

So last weekend..Saya perlu menjadi tutor kepada 3 orang budak yang penuh drama which are:



Alif Haziq: ni plg byk drama!






Adam Haris: yang nih pun samee




Asyraf: Keje nak enjoy je! huh

Dah this week diaorang exam my mom ngan mom diaorang keluar shoppingggg..so sebagai kakak dan cousin yang bertanggungjawab (aceceh) harusslahh ngajar diaorang..tapi belajar x seberapa drama diaorang yang terpaksa saya layan..and end up diaorang ajak gi GIANT kinrara..saya yang malas nak layan ikutkan aje sebab saya pun nak hantar Cik Suria gi cuci di situ.

So..lepas drop kereta suh cuci, budak-budak ni ajak gi tempat game...adehhh..parah lagi poket haku..tapi sbb saya pun buhsan ikut kan lagiii. Kat situ diaorang x main game lain pun..tapi dok berkenan game nih:

Dalam mesin tuh penuh ngan candy..tapi candy murah..tapi menarik gak biler dah tabur banyak-banyak.




So diaorang masuk token, tapi x pernah nye dapat candy tuh..padahal sikit je lagi masuk lubang..baper ringgit habis x dapat pun satu gula-gula. Kalau beli kat kedai mamak tuh baper puluh biji dah bleh dapat. So sebagai orang yang penuh ngan idea "Evil" plus kesian kat diaorang..saya pun ajar camno nak dapat gula-gula tuh!.

Caranyee..bila masuk token, lubang dah nga-nga (terbukak) korang cam hentakkan badan ke mesin tu supaya mesin tu GEGARRRR!! pastu gula-gula tu pasti jatuh..kekekeek..diaorang buat hasil nye dah dapat:




Pastu gembira larh diaorang..nak buat lagi dan lagi..dah aku bilang JANGAN..punye la payah nak tarik sekor-sekor kuar dari situ..hasilnye byk gak tau..bukan je gula-gula Lolipop, Jeli pun diaorang dapat..hmm..gasaklah..


Balik umah suh sambung study..harammm diaorang nak buat..sibuk duk tengok movie kat AXN. Sungguh aku telah diperdaya oleh bebudak ini..haih..but its FUN! next time gue x bagi chance dah!

5 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

baiknya jd bbsitter sat .. tak pernah main game gula2 tue .. ooooo ada trick rupenyerrrrrrrrrrrrr

haifaarah said...

yaAllah..ibu2 mereka suh menjdi tutor kepada budak2 tu...ko yg di tutorkan. xleh harap...hahahaha. byngkan ank daia nnti...malas belaja ajk g giant...hahahahaha. best btul dpt mak cmtu. :)

Cutie Pie Lulabi said...

Kak Diana: Mesin tu tipu kak..asyik x jatuh je gula-gula..tu trick untuk dapatkan gula-gula..hehehe

Haifaa:Dah budak2 tu psycho daia..hehehee..anak daia x de larh..mmg garang habes..x bg chance nye..kekekekeke

Farah and Fazli said...

tunggu la sikit lagi, kena jaga anak2 buah pulak... diorang tanak KFC, tapi nak haagen Dasz semua ehhehe... aci tak?

Cutie Pie Lulabi said...

kak fatin: haagen Daaz mati larh..ice cream milooo boleh larh..ahahahah..x aci tul..