Tuesday, May 12, 2009

Zoo Negara & K.A.M.I

Zoo Negara kali terakhir saya jejaki rasanye masa tadika dulu..owh masa gi tu sukeeenye..So that was how many years back pun x terkira dah..Now at 23 years old saya kembali ke ZOO NEGARA!!

Hati mmg excited la nak tengok haiwan2 cute-cute ni, masa smpai kat zoo pun dah dekat pukul 12 lebih, sbb pagi sebelum gi zoo kene runner pergi Low Yat Jap, nak settlekan hal laptop.Sesampai nye di sana hari panas nyeee..beli tiket aku siap tawar menawar ngan akak tu kuar student card bagai..x de nye die nak bagi diskaun gak..ahahaha..dari dengar citer baik korang layan aje gambar,

Ok masuk-masuk je dalam zoo dari dulu sampai skang mmg same je. Koleksi haiwan-haiwan besar. Mula-mula saya nmpak girrafe, bile nmpak menatang ni teringat si sally kering dan tinggi..itulah persamaan korang..muahahah

Die datang kat aku weyh!!hehehe


Panas woo


Pastu jumpe En Gajah..ok harusslah kan pose ngan En Gajah.


Org kate Gajah lagi comel dari sayee..haih..


Pehtu jalan lagie..Haiwan yang saya paling nak tgk mestilah Harimau, Singa, Harimau kumbang..malangnye diaorang ni sume tidooo, ye larh baru pas lunch kot..petang lak tu kalau saya kat umah pun time2 camni dah membuta..jadi saya dapat tengok die tido je larh. pastu x dapat tgk harimau saya membuat aksi harimau..ahahaha

Saya sangat pandai membuat urutan "CAKAR HARIMAU"


Nih ape? baby deer kot..lupe plak..





Ada spesis baru called RUSA BABI, boleh pegang x?ahahaha





nih kijang..sume pun tgh beristirehat x beraksi pun..mak aih besarnye peha..(bkn peha kijang peha saya!)




Hafeez kate saya Tapir, since tapir tido kat zoo ari tu atau pun dah pupus langsung j adi takde tapir..ahahah nih Hafeez..opsie doopsie..


Jadi ni lah budak mereng yang ke Zoo Negara tempohari..



Daia: Hafeez tgk beruk tu lebey kureng awk jew

Hafeez: a'ah la *sile rujuk ke muka hafeez*

Enjoys gilee tapi balik Adik tanye "Apsal awk bau binatang je ni?" ALOO..Bau takpe jgn perangai cam binatang sudah..eh tapi binatang baik arr..apsal kalau org berlaku kejam skrip slalu cakap camni

"Binatang Ko"


Sungguh tidak faham.

8 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

dah x igt bilaer pegi zoo masa darjah 3 kot .. lama giler x pegi ..heh ... ;-)

Cutie Pie Lulabi said...

ala zoo skarang x best la kak..
cam terbiar je..
environment die pun x best..

afizaziz said...

muka ku yg kacak ni dikata sebagai ...
aduss...
part p zoo ni mmg bestla!!
sukeeeeeer sgt..

Ainul Nadiah Shamsir said...

xkan pergi berdua jek??? knpe tak hajak haku??

afizaziz said...

hahaha
nadia
next time kita p reramai k
korang leh jd sujek photography
aku...hikhik

saya bibah said...

kejam u all.x ajak i punnnn...i miss ngn zirapah..lame xketemuannn.

Cutie Pie Lulabi said...

lek kak kitaorang gi survey utk next photography..ha nanti aku hangkut sume sekali gi zoo wat photography wokeh?

haifaarah said...

ieee..busuk. tknk g zoo. kita g muzium negra ke, taman rama2 ke, pusat sains negara ke, pusat kesenian negara ke..bru best...hehe.