Wednesday, May 20, 2009

Ubat Kuat, kuat sangat ke?





Saya x faham apsal banyak sangat iklan camni skang. Saya smpai kadang-kadang pening nak menjawab kat adik saya atau cousin-cousin saya yang baru pandai membaca ape jadah iklan ni maksud kan..


Ubat Kuat tu saya fahamlah..


Sampai Part Spring Return tu saya pun x tau...dalam kepala dok ligat memikirkan term tu..ahahaha..ohh sungguh tidak patut..


Haa..iklan ni bukan aje kat dinding-dinding kaki lima je..It's Like anywhere sampai ke tiang lampu..the question is ada ke orang contact nak beli ubat nih? laku bebenor ke smpai advertisment die merata-rata..haihhh rimas larh ngan iklan ni sungguh tidak menyihatkan pandangan dan mencacatkan persekitaran. Lagipun budak-budak sekarang sangat advance they soo curious nak tau ape yang diaorang nmpak dan bace..


Jadi ape yang saya perlu explain kat depaaa? sedangkan saya pun x tau ape mende nye tuh..


Jawapan paling mudah:


"Nanti dah besar korang tau larh"


5 comments:

haifaarah said...

benda cmnie pun ko nak tepek kt blog...hahaha..bikin sume org pecah perut je laaa. hahahaha.

spring return...mau bersiri2 keluaran ubat kuat nnti...hahaha

Cutie Pie Lulabi said...

ahahahah..saje la ketengah kan citer-citer camni..

Serius byk giler weyh..gue kan otak ligat..dah term spring return tu cam menarik dan kelakar jer..ahahaha..cube call jap..

Faa..org kene tuntuk royalti la sbb ikalnkan produk die kat blog haku free free jer..hehehehe

Ainul Nadiah Shamsir said...

spring return??? hahaha!! mcm sudah memahami maksud itu. Tak payah pikir panjang memang dah tahu apa jeniskah itu... aha.. lupa nak letak entry yang lebih kurang mcm ni sbb gmbr dlm hp. esok lusa tgk la blog ned. hehe...

melsabil said...

tau tak..1 of my fren punya fren..penah call iklan ubat kuat ni tau..'ubat kuat' tu actually maknanya 'pompuan'..gle tak..

tapi xsure r sume iklan tu jual pompuan or certain je..

Cutie Pie Lulabi said...

Ned: Ha cepat publish kan..

Kak Mel: biar betul? huih nak kene try nih call..kekekeke